Hádzanári SR podľahli Grécku 23:35, na Karpatskom pohári skončili 4.

29.12.2023 Celý región

Pitešť 29. decembra (TASR) - Slovenskí hádzanári skončili na Karpatskom pohári štvrtí. V piatkovom dueli o 3. miesto prehrali v rumunskom Pitešti s Gréckom 23:35. Tím pod vedením trénera Fernanda Guricha tak neobhájil vlaňajšiu druhú priečku. Víťazom sa stalo domáce družstvo po finálovom triumfe nad Gruzínskom 31:25.

Slováci odcestovali do Rumunska s výrazne oklieštenou zostavou, poznačili ju choroby a zranenia. Gréci rozhodli o svojom triumfe už v prvom polčase, v ktorom si vypracovali šesťgólový náskok. Minulý rok postúpili Slováci do finále po prekvapujúcom triumfe nad Rumunmi.

Karpatský pohár:

o 3. miesto:

SLOVENSKO - Grécko 23:35 (10:16)
Zostava a góly SR: M. M. Konečný, Čupryna - Moravčík 3, Kimák-Fejko, J. Briatka 2, Fenár 2, Dévai 1, D. Polák 3, Prokop 7, Korbel 1, Hajko, Sloboda 4/2, S. Valent. Najviac gólov za Grécko: Boskos 7, Papadionysiou 6, Michailidis 5, 7 m hody: 2/2 - 5/2, vylúčení: 4:1.

Hlasy po zápase /zdroj: slovakhandball.sk/:

Fernando Gurich, tréner SR: "Bol to pre nás náročný zápas, obzvlášť pre tempo od úvodu. Chýbali nám hráči na striedanie, aj na to, aby sme v obrane mohli hrať aktívne. Ešte prvá štvrťhodina bola v poriadku, obrana fungovala i v útoku to išlo. Potom sme sa však nevedeli presadiť cez grécku defenzívu. Snažili sme sa nájsť nejaké riešenie, ale nepodarilo sa nám to. Pre mladých hráčov sú to cenné skúsenosti."

Juraj Briatka, krídelník SR: "Každá prehra dvojciferným rozdielom mrzí. Nebudem sa vyhovárať na naše zloženie, ale je to realita. Žiaľ. Pre nováčikov i ďalších mladých hráčov je to veľká skúsenosť. Skúšali sme obranný systém 1 - 5, na ktorý sme mali jeden tréning. Boli tam chyby, ale nemali sme inú možnosť a hráčov, aby sme na turnaji mohli hrať obranu 0 - 6. Treba sa poučiť a najmä na ďalších zrazoch predviesť lepšie výkony."

finále:

Rumunsko - Gruzínsko 31:25 (14:14)
 

Vyberte región